Időtöltés

Időtöltés

A Fadd-Dombori Duna-holtág, nagyszerű pihenőhely és a horgászni vágyók paradicsoma. A víz évek óta az ország biológiailag egyik legtisztább élő vize. A benne található halfajok : amur, balin, busa, csuka, harcsa, kárász, keszeg, ponty, süllő, kevés márna, angolna, és törpeharcsa.A faluban megvásárolható napi jegy után szabad a pecázás. Az eddigi tapasztalatok alapján lehet annyi halat fogni, ami elég a családnak egy finom halászlé elkészítéséhez. Az ingyen használható csónakkal bármikor ki lehet evezni horgászni vagy csak megcsodálni a holtág természeti kincseit.

De nem csak a horgászni vágyóknak ad kitűnő kikapcsolódási lehetőséget a Süllőfészek. A család többi tagja is megtalálhatja a saját érdeklődésének megfelelő élményt nálunk. Éjjel a fényszennyezettségtől mentes területeken spontán csillaglesbe vonhatjuk be a gyerekeket, nappal pedig meglepő élményben lesz részünk: a gyerekek vidéken állandó felügyelet és feszes programszervezés hiányában is remekül túlélnek. A vízpart mindig izgalmas látnivalókat biztosít. Este a stégen akár még egy vidra is meglátogathat minket. Nekünk már volt benne részünk. Mindennapos vendégeink a jégmadár a hattyú és vadkacsa családok, és a millió madárfaj.

Közös kirándulást tehetünk a Gemenci erdőbe. Ökoturisztikai Központ: Alábbi sokrétű lehetőségek a Gemenci erdőben, akár egész napos elfoglaltságokkal. Családoknak szinte “kötelező”:
Kenuval a gemenci erdőben a Duna mellékágain: kisvasúttal szállítják a túrázókat a kiinduló pontra. A kenukból Európa legnagyobb ártéri erdejét és állatvilágát ismeri meg. Erdei kisvasút: oda-vissza 20-20 km, min. 3 óra erdei vonatozás, több megállóval és programlehetőséggel útközben (vadmegfigyelő, Halászati múzeum, méhészeti kiállítás, játszóterek, tanösvények, megfigyelőtorony, piknikező helyek). Dunai hajókázás. Kerékpár- és gyalogtúrák (időpontegyeztetéssel akár vezetővel; kerékpár bérelhető).
Megnézhetjük a Tolnai Kékfestő Műhely és Múzeumot, A bátai Tájházat,