Időtöltés

Időtöltés

A Fadd-Dombori Duna-holtág, nagyszerű pihenőhely és a horgászni vágyók paradicsoma. A víz évek óta az ország biológiailag egyik legtisztább élő vize. A benne található halfajok : amur, balin, busa, csuka, harcsa, kárász, keszeg, ponty, süllő, kevés márna, angolna, és törpeharcsa.A faluban megvásárolható napi jegy után szabad a pecázás. Az eddigi tapasztalatok alapján lehet annyi halat fogni, ami elég a családnak egy finom halászlé elkészítéséhez. Az ingyen használható csónakkal bármikor ki lehet evezni horgászni vagy csak megcsodálni a holtág természeti kincseit.

De nem csak a horgászni vágyóknak ad kitűnő kikapcsolódási lehetőséget a Süllőfészek. A család többi tagja is megtalálhatja a saját érdeklődésének megfelelő élményt nálunk. Éjjel a fényszennyezettségtől mentes területeken spontán csillaglesbe vonhatjuk be a gyerekeket, nappal pedig meglepő élményben lesz részünk: a gyerekek vidéken állandó felügyelet és feszes programszervezés hiányában is remekül túlélnek. A vízpart mindig izgalmas látnivalókat biztosít. Este a stégen akár még egy vidra is meglátogathat minket. Nekünk már volt benne részünk. Mindennapos vendégeink a jégmadár a hattyú és vadkacsa családok, és a millió madárfaj.

Közös kirándulást tehetünk a Gemenci erdőbe. Ökoturisztikai Központ: Alábbi sokrétű lehetőségek a Gemenci erdőben, akár egész napos elfoglaltságokkal. Családoknak szinte “kötelező”:
Kenuval a gemenci erdőben a Duna mellékágain: kisvasúttal szállítják a túrázókat a kiinduló pontra. A kenukból Európa legnagyobb ártéri erdejét és állatvilágát ismeri meg. Erdei kisvasút: oda-vissza 20-20 km, min. 3 óra erdei vonatozás, több megállóval és programlehetőséggel útközben (vadmegfigyelő, Halászati múzeum, méhészeti kiállítás, játszóterek, tanösvények, megfigyelőtorony, piknikező helyek). Dunai hajókázás. Kerékpár- és gyalogtúrák (időpontegyeztetéssel akár vezetővel; kerékpár bérelhető).
Megnézhetjük a Tolnai Kékfestő Műhely és Múzeumot, A bátai Tájházat,

 6 thoughts on “Időtöltés”

 • A környezet szép és rendezett.Vendéglátóink kedvesek és segítőkészek.Mindenkinek csak ajánlani tudom.Köszönjük ezt a pár nap kellemes pihenést.Üdvözlettel Gulyásné Ica

 • Nagyon kedvező árú szállás tökéletesen felszerelve. A vendéglátók kedvesek, rendkívül rugalmasak, a környék nyugodt többféle szabadidős lehetőséggel amit nem fedeztem fel, mivel egész nap a stégen ültem olyan jól ki van alakítva 🙂 Tényleg nagyon tágas, kényelmes paddal, egész nap árnyékot adó fával, halpucoló hellyel meg három kiépített hálózati konnektorral …. azt hiszem komfortosabb horgászstéget még nem láttam 🙂
  Ha Faddon tervezek horgászatot, biztosan ide jövök újra 🙂

  • Kedves Ferenc! Köszönjük a pozitív visszajelzést! Örülünk, hogy megoszthatjuk azt az érzést vendégeinkkel amit mi érzünk a Süllőfészekben töltött idő alatt!
   Várjuk vissza sok-sok szeretettel!
   🙂

 • 5 napot töltöttünk a vendégházban, nagyon jól éreztük magunkat. A környezet csendes, nyugodt volt, életünk legnagyobb halát is itt foghattuk meg. A tulajdonosok nagyon kedvesek, és segítőkészek voltak, így nem szenvedtünk hiányt semmiben. Minden tökéletes volt, bátran tudjuk ajánlani mindenkinek!

  Hamarosan visszatérünk!

  Köszönettel:

  Hencz család

  • Kedves Hencz család!

   Örülünk, hogy ehhez az élményhez hozzájárulhattunk!
   Szívesen látjuk Önöket jövőre is! A halhoz pedig GRATULÁLUNK!
   Üdvözlettel:
   Saller család

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük